Nevrijeme u svijetu

Dva austrijska 40godišnja planinara poginula su u subotu pod lavinom na planini Seckauer Zinker (oko 200 km jugozapadno od Beča), objavila je policija.

Jedna osoba je tijekom jutra vidjela dva planinara pod lavinom na toj planini visokoj 2.400 metara i odmah je mobitelom alarmirala policiju, koja je tek tijekom popodneva uspjela pronaći tijela.

U četvrtak su u lavini poginule tri osobe u području Pusterwalda i tada su vlasti upozorile na opasnost od lavine u regiji.

Posljednjih dana je u iznimnom nevremenu popraćenom hladnoćom u Alžiru poginulo najmanje 13 osoba, dok su snijeg i poplave blokirali ceste, a brojna sela su izolirana, javljaju mediji u subotu.

Neke od žrtava su se smrzle, a tri su poginule kada im se kuća srušila pod težinom snijega. Temperature su u Alžiru pale ispod ništice, što je tamo iznimno rijetko.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Kabiliji je snijeg izolirao nekoliko sela.

Nevrijeme je u petak jako poremetilo zračni promet, pa je odgođeno nekoliko letova. Olujno more je potopilo mali libanonski teretni brod na pučini Tipaze, čiju ju posadu spasila alžirska obalna straža.

Veliko nevrijeme zahvatilo je i Španjolsku a u snježnoj oluju na sjevero-istoku Španjolske poginuo je jedan policajac.

Jaki snijeg i hladnoća posebno su pogodili Mallorcu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara