New York: Počeo mirni prosvjedi protiv Busha uoči konvencije; još 2,6 milijuna Amerikanca neodlučno

NEKOLIKO tisuća prosvjednika počelo se okupljati u nedjelju u New Yorku kako bi u svečanom i mirnom ozračju sudjelovali u prosvjedima protiv predsjednika Busha, okruženi iznimno jakim policijskim snagama.

Organizatori očekuju 250.000 ljudi, ali mnoge procjene ne računaju s više od stotinjak tisuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oko 2,6 milijuna birača još se nije odlučilo hoće li na izborima 2. studenog glasovati za republikanca Georgea W. Busha ili za demokrata Johna Kerryja i upravo će oni odlučiti na izborima, prema istraživanju koje je u nedjelju objavio Knight Ridder Newspapers.

Istraživanje, koje je proveo institut Zogby od 11. do 24. kolovoza među 20.904 neodlučna birača, daje Kerryju 50,8 posto glasova, a Bushu 46,7 posto, ali 2,4 posto birača kaže da još nisu sigurni za koga će glasovati. Dopuštena je pogreška oko 4,5 posto.

Oko 3 posto neodlučnih birača kaže da će odluku donijeti nakon republikanske konvencije koja u ponedjeljak počinje u New Yorku, 31,8 posto će odlučiti nakon televizijskih dvoboja između dvojice kandidata, 36,6 posto će odlučiti u zadnjem tjednu predizborne utrke, a 13,5 posto idući na biralište.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara