NEW YORK: POSTAVLJEN KAMEN TEMELJAC TORNJA SLOBODE

Kamen temeljac "Tornja slobode", budućeg najvišeg nebodera na svijetu, postavljen je u nedjelju ujutro u New Yorku na mjestu gdje su se nekada nalazili neboderi WTCa, poznatiji kao "blizanci", koji su srušeni 11. rujna 2001. u terorističkom napadu alQaide.

20 tona težak granitni kamen temeljac postavljen je simbolično na dan kada Sjedinjene Države obilježavaju Dan neovisnosti.

"Danas postavljamo kamen temeljac novog simbola ovoga grada, ove zemlje i simbola naše odlučnosti da trijumfiramo nad terorizmom", rekao je guverner države New York George Pataki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Neka ovaj Toranj slobode pokaže svijetu da je ono što su naši neprijatelji željeli uništiti - naša demokracija, naša sloboda, naš našin života - više nego ikada", rekao je.

Svečanosti je prisustvovalo 500 osoba, među kojima oni koji su preživjeli napad 11. rujna te rodbina i prijatelji poginulih u napadu. Završetak Tornja slobode predviđen je do 2009. Bit će visok 541 metar ili 1.776 stopa, što će simbolizirati 1776. - godinu proglašenja američke neovisnosti.

(Hina) xmh ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara