New York Times podržao Kerryja

JEDAN od najutjecajnijih američkih dnevnika New York Times u nedjelju je podržao predsjedničkog kandidata demokratske stranke Johna Kerryja, ocijenivši ga potencijalno "odličnim predsjednikom".

Samo 16 dana prije izbora, koji će se održati 2. studenoga, Kerry je u nedjelju dobio potporu 27 dnevnih listova, a sadašnjem predsjedniku Georgeu Bushu potporu je dalo njih devet, objavio je dnevnik EditorandPublisher, koji prati novinsku industriju.

Na svojoj internetskoj stranici taj je dnevnik rekao kako zasad ukupno Kerryja podržavaju 42, a Busha 22 američka dnevna lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Mislimo da će našoj zemlji biti bolje s Kerryjem kao predsjednikom", kaže NYT u svojem uvodniku, u kojem se Bushov predsjednički mandat ocjenjuje "katastrofalnim" i optužuje ga se za "predaju vlade radikalnoj desnici".

"Impresioniralo nas je Kerryjevo široko znanje i jasno razmišljanje. On želi ponovno procijeniti odluke kad se promijene uvjeti", stoji u članku NYT.

Kerry "ima kvalitete koje bi mogle biti temeljem za velikog predsjednika, a ne samo skromno poboljšanje na tom položaju", kaže dnevnik. "Posebno se ističe kao čovjek snažnog moralnog integriteta".

Od važnijih američkih listova, uz NYT, Kerryja su podržali Boston Globe, Miami Herald i Kansas City Star, a Busha Chicago Tribune i Dallas Morning News.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara