New York Times: Sve više turista odabire Hrvatsku

New York Times: Sve više turista odabire Hrvatsku

UGLEDNI američki dnevni list New York Times objavio je članak o najatraktivnijim turističkim lokacijama za odmor u 2005. godini, među kojima se našla i Hrvatska, a naročito se hvali netaknuta hrvatska obala.

Svake godine, sve više Europljana odabiru netaknute hrvatske plaže kao mjesto za odmor, gdje su cijene oko 30 posto niže nego na francuskoj Rivijeri, piše NYT, pa posebno navodi primjere Opatije i Poreča kao najatraktivnijih lokacija.

Opatija, grad na sjevernom dijelu hrvatske obrane poznatiji kao "jadranska Nica", diči se predivnom promenadom uz more, te lijepim parkom s impresivnom kolekcijom egzotičnog drveća i biljaka, stoji u članku New York Timesa, a kao prosječna cijena noćenja u opatijskim hotelima navodi se iznos od 75 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poreč se opisuje kao još jedna poznata istarska turistička lokacija, koju karakteriziraju stare ulice popločene kamenom i drevna Eufrazijeva bazilika, u kojoj se nalazi zbirka bizantskih mozaika, piše NYT, pa dodaje kako se cijena noćenja u porečkim hotelima kreće oko 90 dolara, a jeftiniji smještaj (40-tak dolara) može se lako naći u neposrednoj blizini grada.

Članak objavljen u utjecajnom New York Timesu još je jedan u nizu dokaza kako ugled Hrvatske kao turističke atrakcije polako ali sigurno raste u očima svijeta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara