Nezadovoljni radnici ˝Croatia busa˝ traže imenovanje nove uprave

NEZADOVOLJNI radnici ´Croatia busa´, koji prosvjeduju već više od mjesec dana optužujući sadašnju upravu tvrtke za nezakonite radnje, uputili su danas Trgovačkom sudu prijedlog za imenovanje privremene uprave.

Četrdesetak radnika, koji drže tvrtku u blokadi od početka studenoga, također traži da se bivšem direktoru Leonu Suliću i njegovoj obitelji zabrani raspolaganje nezakonito stečenim dionicama.

Predsjednik Novoga sindikata Mario Iveković rekao je danas novinarima da je njemačko pravosuđe pokrenulo postupak protiv odgovornih u ´Croatia busu´ jer su njezini autobusi vozili Njemačkom s lažnim registracijskim oznakama i krivotvorenim dokumentima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Očekujemo da će za Sulićem uskoro biti raspisana međunarodna tjeralica, jer Njemačka drži do sigurnosti svojih građana´, rekao je Iveković.

Glavni zagrebački povjerenik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Damir Gašparović najavio je kako bi, po još nepotvrđenim informacijama, uskoro mogla uslijediti nova deložacija prosvjednika.

No, smatra Gašparović, i taj će pokušaj deblokiranja ulaza u tvrtku završiti kao i prethodni, kada su prosvjednici bez otpora dopustili policiji da ukloni autobuse s ulaza, da bi ih, nakon odlaska policije, vratili na staro mjesto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara