nezavisni dragovoljci hrvatske prosvjeduju zbog deložacija branitelja iz objekata na području posebne državne skrbi

Nezavisni dragovoljci Hrvatske (NDH) prosvjeduju zbog deložacija hrvatskih branitelja iz kuća koje im je država dala na korištenje na područjima od posebne državne skrbi i traže od Vlade da razmotri taj problem i braniteljima isplati naknade za obnovu tih objekata. L

Hrvatski branitelji dobijaju sudska rješenja za deložaciju iz kuća na područjima od posebne državne skrbi i to bez alternativnog ili drugog smještaja te bez ikakve nadoknade za svoj novac koji su uložili u obnovu tih kuća, rekla je predsjednica NDH Slavica Hruškar na današnjoj konferenciji za novinare.

Ne dovodimo u pitanje pravo na povrat tuđe imovine, ali tražimo da netko obešteti naše branitelje, kako materijalno tako i moralno. Branitelji, njih oko 300, nisu te kuće zauzeli svojevoljno već su im za korištenje nakon "Oluje" napuštenih kuća, izdata valjana rješenja koja se sada ukidaju, navela je.

Dodala je da često nije riječ o obiteljskim kućama, već o vikendicama ili sličnim zgradama i da su u brojnim slučajevima izgrađeni bespravno, a vlasnici nikada za njih nisu plaćali porez i ostala davanja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branitelje sada iz tih kuća tjeraju državljani Srbije i Crne Gore koji ni ne žive u Hrvatskoj, rekla je Hruškar. Zamjerila je državnim institucijama, posebno centrima za socijalnu skrb da za branitelje s područja posebne državne skrbi ne žele učiniti ništa.

Hrvatska vlast uredno ispunjava svoje obaveze prema međunarodnoj zajednici i sudu u Haagu, ali za tu populaciju hrvatskih branitelja ne čini ništa, rekla je Hruškar.

(Hina) xaš ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara