Nezavisni hrvatski sindikati podržavaju štrajk sindikata hrvatskih učitelja

NEZAVISNI hrvatski sindikati (NHS) poslali su danas pismo potpore Sindikatu hrvatskih učitelja u kojem podupiru zahtjeve SHU-a i odluku da radi prava svojih članova organizira štrajk u osnovnim školama.

´Borba za plaće tisuća vaših članova, od kojih većina danas ima najniža primanja u školskom sustavu, sigurno je i ispit solidarnosti među vašim članstvom´, stoji u pismu NHS-a koje je potpisao predsjednik Krešimir Sever.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatski nezavisni sindikati također navode kako iskustva njihovih sindikata, ´posebice onih iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Ministarstva unutarnjih poslova, i mnogih drugih dijelova državnih i javnih službi - govore da se jednom učinjene nepravde u koeficijentima i plaćama dijela radnika, unatoč obećanjima Vlade, ni do danas nisu ispravile´.

Sindikat hrvatskih učitelja počeo je danas petodnevni štrajk u osnovnim školama jer je Vlada dodatni novac u proračunu za ovu godinu raspodijelila samo za plaće učitelja i nastavnika, bez nenastavnog osoblja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara