Nezavisni srednjoškolski sindikat najavio štrajk od 9. lipnja

Središnji odbor Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske na današnjoj je sjednici potvrdio odluku o pokretanju višednevnog štrajka u srednjim školama u četvrtak, 9. lipnja u 7 sati, priopćio je danas taj sindikat.

Odlukom Središnjeg odbora Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske od 13. svibnja 2005. godine - Vladi, Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, Gospodarsko-socijalnom vijeću i ravnateljima srednjoškolskih ustanova najavljen je štrajk u srednjoškolskim ustanovama. Štrajk se pokreće zbog nepotpisivanja kolektivnog ugovora za zaposlenike u srednjoškolskim ustanovama čiji je sastavni dio projekt plaća Nezavisnog sindikata, a po kojem bi plaće zaposlenika u srednjoškolskim ustanovama godine 2005. rasle za 5,6 posto s obvezom pregovaranja o plaćama svih zaposlenika za godinu 2006. i 2007.

Štrajk će se provesti u 358 srednjoškolskih ustanova u kojima je organiziran Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske. U štrajku će sudjelovati svi zaposlenici, članovi Sindikata i nečlanovi koji mu se dragovoljno pridruže. Moguć je štrajk i u srednjoškolskim ustanovama koje nisu sindikalno organizirane preko Nezavisnog sindikata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Središnji odbor Sindikata počeo je posljednje pripreme za štrajk prema naputku o njegovoj provedbi poslanom povjerenicima sindikalnih podružnica, kaže se u priopćenju.

Štrajk se može završiti isključivo potpisivanjem kolektivnog ugovora za zaposlenike u srednjoškolskim ustanovama s ugovorenom projekcijom rasta plaća svih zaposlenika, ističe u priopćenju Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

(Hina) pp/xdm yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara