NHS poziva vladu i političare da ublaže posljedice poskupljenja kruha

NEZAVISNI  hrvatski sindikati (NHS) ponovno su danas pozvali Vladu i političke stranke da učine nešto kako teret poskupljenja kruha ne bi postao pretežak za sirotinju, nezaposlene umirovljenike i radnike.

NHS u priopćenju ističe da su na njihov nedavni apel Vladi, strankama i medijima u vezi najave poskupljenja kruha i proizvoda od brašna, reagirali samo mediji.

Sindikat se stoga pita je li moguće da ni sadašnju Vladu niti buduću vlast ne brinu posljedice poskupljenja kruha kao osnovne prehrambene namirnice na standard građana.

"Čini se da budući stanari zgrada Hrvatskog sabora i Vlade računaju na dovoljno visoke plaće za koje će moći kupiti jako puno kruha, ali i mesa i kolača, a sit gladnome ne vjeruje", kaže NHS u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikalci poručuju političarima da se pobrinu za najugroženije kako bi i oni mogli kupiti barem kruh, krumpir i tjesteninu jer su oni političarima osigurali mjesta u Saboru i Vladi.

Početkom tjedna je najveći proizvođač brašna i kruha u Međimurskoj županiji Čakovečki mlinovi poskupio kruh za prosječno 12 posto, dok ostali proizvođači također razmišljaju o povećanju cijena tvrdeći da je kruh u Hrvatskoj nerealno jeftin, posebice u usporedbi s Europskom unijom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara