Ni Bandić ih nije uspio zaustaviti: Taxi konkurencija stiže u travnju

Foto: Taxi Cammeo

NAKON mjeseci peripetija oko dolaska taxi konkurencije na zagrebačke ulice, u travnju bi se konačno trebali voziti jeftinije.

"S ponosom javljamo da smo danas dobili službeni akt Gradskog ureda za promet i najavljujemo početak rada Taxi Cammea u travnju", stoji u dopisu tvrtke koja obećava višestruko niže cijene od "gulikoža" iz Radio Taxi Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako najavljuje šef Cammea Vladimir Minovski, start vožnje stajat će 15 kuna, prva dva kilometra neće se naplaćivati, a svaki sljedeći koštat će 5 kuna. Cijena će biti ista za sva 24 sata u danu, za razliku od "starih" zagrebačkih taksista koji su noćnu tarifu naplaćivali 20 posto skuplje. Prtljaga se neće naplaćivati.

"Ne može nas više ništa zaustaviti! Počinjemo voziti najkasnije 10. travnja, prije toga Gradu moramo samo dostaviti registarske pločice i dozvole za naših 150 vozila", rekao je Minovski za Index.

Gradonačelnik Bandić, koji je otvoreno stao na stranu Radio taxija, najavljivao je da će pokrenuti istragu o navodnom Cammeovom neplaćanju doprinosa na plaće, no kako je Minovski osnovao drugu tvrtku za zagrebački prijevoz, teško će gradonačelnik zaustaviti otvaranje tržišta. Osim toga, Minovski tvrdi da je priča o neplaćanju doprinosa najobičnija izmišljotina i podvala.

U vrijeme rekordne nezaposlenosti vrijedi napomenuti da Cammeo traži još radnika: trenutno imaju 300 vozača, ali vjeruju da će obim posla biti toliki da to neće biti dovoljno. "Neka nam se slobodno jave svi s B kategorijom i 5 godina vozačkog iskustva. Trebat će proći prekvalifikaciju, ali u Cammeu ima još slobodnih radnih mjesta", poručuje Minovski.

Novi zagrebački taksisti vozit će Škodu Octaviju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara