Nigerijac koji ima 86 žena mora se rastati od njih 82 ili ga čeka smrtna kazna

NIGERIJCU koji ima 86 žena islamske su vlasti zaprijetile kako mora izabrati samo četiri i pokajati se u roku od tri dana ili ga čeka smrtna kazna. Takvu presudu 84-godišnjem Mohammed Bello Abubakaru donio je Jamatu Nasril Islam (JNI) po Sharijskom zakonu i to dva tjedna nakon što su o njegovom slučaju izvijestili nigerijski mediji i BBC.

Abubakar je u razgovoru s medijima izazvao muslimanske učenjake, rekavši kako u Kuranu ne postoji kazna za muškarca koji ima više od četiri žene. Isto tako, savjetovao je ostale muškarce da ne slijede njegov primjer, prenosi BBC.

"Alah mi je dao moć"

Bivši nastavnik i muslimanski propovjednik živi sa svojim ženama i najmanje 170 djece te tvrdi kako se o njima može brinuti jer mu u pomaže Alah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čovjek koji ima deset žena propao bi i umro ali meni je moć dao Alah. Zato mogu kontrolirati svih svojih 86 žena", rekao je Abubakar za BBC. Većina muslimanskih učenjaka slaže se u tome kako muškarac može imati više od četiri žene ali sve dok im se on jednako može posvetiti.

"Bog nije izrekao kaznu za muškarca koji bi imao više od četiri žene ali je odredio kaznu za bludničenje i preljub", dodao je Abubakar. Do sada je nekoliko ljudi u Nigeriji osuđeno na smrt po Sharijskom zakonu ali se ni jedna od tih kazni nikad nije izvršila.

B.V.
Foto: BBC

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara