Nigerijski krijumčari koriste britanske aerodrome kao ulazne točke u Europu

Nigerijski krijumčari koriste britanske aerodrome kao ulazne točke u Europu

Foto: FAH

NIGERIJSKE bande krijumčara sve više koriste britanske zračne luke poput Gatwicka kao ulazne točke u Europsku uniju u potrazi za alternativama opasnom prijevozu brodicama preko Sredozemlja, upozorila je španjolska policija.

BBC News je prenio izjavu policajca iz odjela borbe protiv kriminala u Barceloni koji je rekao da je njegov tim razbio zloglasnu nigerijsku kriminalnu organizaciju koja se bavi trgovinom ženama i vodi mrežu prostitutki diljem grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta banda, poznata kao Supreme Eiye Confraternity (SEC),  također koristi "krivotvorene dokumente i putovnice kako bi poslala svoje nigerijske žrtve na mjesta poput Gatwicka", rekao je Xavier Cortes, čelnik za borbu protiv krijumčarenja u katalonskoj policiji, u intervjuu za BBC.

Rekordnih milijun migranata došlo je u Europsku uniju prošle godine, mnogi pomoću bandi krijumčara kojima su platili da ih izvedu iz zemalja zahvaćenih sukobom, kao što su Sirija i Afganistan, i iz mnogih afričkih zemalja. Broj ljudi koji su identificirani kao potencijalne žrtve trgovine ljudima u Britaniji porastao je za 21 posto na 3.309 u 2014., priopćila je prošle godine britanska Nacionalna agencija za borbu protiv kriminala (NCA). Nacionalnost žrtava bila je poznata u samo 2.100 slučajeva, od kojih su devet posto bili Nigerijci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara