Nije samo festival: Mrduljaš dobio i lokacijsku dozvolu za gradnju stanova na Marjanu

Ilustracija: Hr Foto

TOMISLAV MRDULJAŠ ne samo da je novi-stari koncesionar Splitskog festivala, nedavno je konačno dobio i lokacijsku dozvolu za gradnju stambenog objekta uz samu granicu Park šume Marjan. Radi se o par etaža, svaka sa po 300-ak kvadrata i 16 stanova. Društvo Marjan odmah se diglo na uzbunu.

"Društvo Marjan bavi se krivim stvarima"

"Kerum s mojoj lokacijskom dozvolom nema nikakve veze, to su zlonamjerne insinuacije. Čekao sam je 30 godina. Riječ je o mojoj djedovini, nema ni govora da se nalazi Park šumi Marjan, teren je od zaštićene zone odvojen makadamskim putem. Mislim da se Društvo Marjan i njihov tajnik bave krivim stvarima", kazao nam je Mrduljaš.

Tvrdi da je sve u skladu sa zakonom i po urbanističkim uvjetima te da dozvolu ne izdaje Kerum, već gradske službe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stari sponzor Kerum

Mnogi su skloni povjerovati da Mrduljaš ima debelu vezu kod splitskog gradonačelnika. Jer otkako je Kerum u Banovini i njegovi poslovi dobivaju sasvim novih zamah. "To su gluposti. Pa ja sam organizirao festivale i prije no što je Kerum postao gradonačelnik, a glazbeni doček Nove godine na rivi moja je ideja stara pet godina", kategorički Mrduljaš demantira takve priče.

Ipak, suradnja s Kerumom nije novijeg datuma. Četiri godine Kerum d.o.o. bio je Mrduljašu generalni sponzor Splitskog festivala u razdoblju od 2005 - 2008. godine, a zajedno su ušli i u posao sa regionalnom TV Dalmacija. Neko vrijeme Splitom su kružile glasine da su se partneri opasno posvađali oko nekih par milijuna kuna, no javnost zapravo nikad nije doznala o čemu se tu zapravo radilo.

Zlonamjerna podmetanja

Projekt Mrduljaševe građevine na Marjanu izradio je arhitekt Neven Mladinić, član Kerumovog Savjeta za urbanizam, obilato angažiran u realizaciji restorana Fani Horvat na Prvoj vodi. Ni to nema veze, tvrdi Mrduljaš: "Neven je moj prvi susjed iz ulice, i u školu smo zajedno išli. Odavno je napravio taj projekt. Sve te priče jednostavno ne stoje i plod su zlonamjernih podmetanja."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara