Nijemac slao Osami Bin Ladenu inzulin

VOĐA terorističke skupine al Qaide Osama Bin Laden ima šećernu bolest, a inzulin je dobivao od članova njezina ogranka sa sjedištem u zapadnonjemačkome gradu Duisburgu, piše u srijedu tjednik "Die Stern".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Novinari su doznali da je Nijemac Christian Ganczarski, koji je povezan s terorističkim napadom na tuniskom otoku Djerbi u travnju 2002. i koji je u rukama francuskih vlasti, od godine 1999. s obitelji boravio u Kandaharu, gdje je za al Qaidu obavljao logističke poslove.

Osim toga, kako dalje piše "Die Stern" pozivajući na francuske istražitelje, on je Osamu Bin Ladena redovito opskrbljivao inzulinom iz Njemačke.

Ganczarski, koji je u prije nego što je prešao na islam radio kao informatički stručnjak u jednoj velikoj njemačkoj tvrtki, bio je u to doba jedan od najbližih suradnika Bin Ladena.

Atentator na sinagogu na Djerbi, neposredno prije napada u kojem je poginula 21 osoba, telefonom je nazvao Ganczarskog, od kojega je tražio posljednje dopuštenje za napad. Francuski istražitelji smatraju da je Ganczarski dosad "najveći ulov" u borbi protiv terorizma u Europi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara