Nijemci neće slijediti Schroedera u turističkom bojkotu Njemačke

NJEMAČKI turisti, čini se, neće slijediti svog kancelara Gerharda Schroedera koji je, uvrijeđen komentarima na račun njemačkih turiasta, otkazao ljetni odmor u Italiji, pokazuju prva izvješća turističkih agencija.

Turisti iz Njemačke već su prije nekoliko mjeseci predbilježili svoje ljetne odmore u Italiji i očito ne namjeravaju otkazivanjem plaćati penale i eventualni odlazak u neku drugu zemlju. Prošle godine Nijemci su u Italiji potrošili 6,4 milijarde eura od čega više od 50 posto u mjesecima od lipnja do rujna. U Italiju godišnje dolazi oko 14 milijuna Nijemaca.

Njemački turisti su najbrojniji u Italiji i odluka njihovog kancelara da ovu godinu ne provede odmor u talijanskom mjestu Pesaro, već kod kuće nije ih omela da ipak dođu na Apeninski poluotok bez obzira na politička prepucavanja između pojedinih talijanskih i njemačkih političara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Posljednji incident izazvao je podtajnik u Ministarstvu proizvodnih aktivnosti zadužen za turizam, član Sjeverne lige, Stefano Stefani, koji je početkom tjedna u jednom intervjuu za neke njemačke turiste kazao da su bučni i da previše piju nakon čega se navodno Schroeder uvrijedio i otkazao dolazak u Italiju.

Stefani inače slovi kao dobar poznavatelj Njemačke, a i prva supruga mu je bila Njemica.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara