Nikolić poručio srpskoj vlasti: Raspišite izbore ili ćemo do vaše ostavke sjediti na cesti

Foto: AFP

SRPSKA napredna stranka Tomislava Nikolića je danas sa skupa u Beogradu pozvao srpsku vlast da raspiše izvanredne izbore u roku dva mjeseca ili će se nastaviti prosvjedi.

Nikolić je upozorio da će, ako se ne raspišu izbori, njegove pristaše i on početi mirne prosvjede tako što će sjediti na ulicama. Na skupu oporbenih stranaka predvođenih SNS-om se skupilo oko 55 tisuća ljudi, piše B92.

"U travnju ćete me naći na asfaltu, ponesite stiropor"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građanima su se obratili vođe Srpske napredne stranke, Nove Srbije, Pokreta snaga Srbije i Pokreta socijalista. "Dajte nam dva mjeseca, koja mi dajemo njima da raspišu izvanredne parlamentarne izbore, ako ne budu htjeli o tome razgovarati i nastave se ovako ponašati, u travnju ćete me naći ovdje na asfaltu i ponesite malo stiropora kako bi mi se pridružili te nema veće snage od toga", rekao je Nikolić te dodao kako ne traži da vladajući odu s vlasti, jer "će to riješiti izbori".

"Ne tražim niti da se ne kandidiraju, jer ih hoćemo pobijediti", žustar je bio Nikolić. Smatra da će nakon današnjeg skupa vlast biti svjesna nezadovoljstva građana i da neće moći ostati nijema pred tom snagom. SNS traži da se Srbija vrati tamo gdje je bila prije sadašnje vladajuće koalicija.

"Borise ne igraj se sa Srbijom"

Nikolićev koalicijski partner Velimir Ilić je sa skupa poručio predsjedniku Srbije Borisu Tadiću da se "ne igra sa Srbijom" te da "ga je narod došao opomenuti". "Borise ne igraj se sa Srbijom. Nećemo Tunis, nećemo Kairo, već demokratsku Srbiju koja samo traži izbore jer ne znate vladati i pljačkate Srbiju, a doveli ste narod do bijede", kazao je Ilić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara