Ništa ne prepušta slučaju: Kaštelanski kamatar u vratima Opel Calibre držao dvocijevku

Ništa ne prepušta slučaju: Kaštelanski kamatar u vratima Opel Calibre držao dvocijevku

Ilustracija: HRFoto

POLICIJA je za iznudu prijavila 53-godišnjeg Nikolu B. iz Kaštela. Sumnjiče ga da je dodijavao Omišankama, 54-godišnjoj Ani Mariji K. i 68-godišnjoj Mariji R. Pretragom njegovog automobila Opel Calibre, u vratima je pronađena improvizirana dvocijevka za ispaljivanje pištoljskih metaka.

Kamata 20 posto mjesečno

Novac, i to 10 tisuća eura pozajmio je osumnjičeni Ani Mariji K. još u jesen 2002. godine, i to po kamati od 20 posto mjesečno. U zalog je uzeo Ford Transit njezinog supruga. Ana Marija mu je vraćala po dvije tisuće eura mjesečno te je tako do 2004. godine vratila nekih 36 tisuća eura. Dug je tada prebacio na njezinu prijateljicu Mariju R. Nekoliko puta joj je prijetio smrću. Polijevao joj je vrata kuće bojom. Prvo bijelom pa onda smeđom i na kraju - crnom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhvaćen s 850 kuna

Žena ga je prijavila, a policija pripremila klopku. Nikola B. uhvaćen je s 850 kuna koje mu je predala u Marija R. u jednom omiškom kafiću. Priveli su ga istražnom sucu, koji mu je odredio pritvor. 

Oštećene žene također su poznate policiji. Imaju nekoliko desetaka kaznenih prijava. Ana Marija K. radila je, naime, kao samostalni upravni referent u omiškom Uredu državne uprave splitsko-dalmatinske županije. Ispostavilo se da je na poticaj Marije R. izdavala rješenja o kategorizaciji objekata za iznajmljivanje bez potrebnih uvjeta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara