Ništa od optužnice protiv Vrhovnika na osnovi kaznene prijave PU

OPTUŽNICA na osnovi kaznene prijave koju je primorskogoranska Policijska uprava podnijela protiv bivšeg direktora "Viktora Lenca" Damira Vrhovnika za sada ipak neće biti podignuta jer je utvrđeno da za to u prijavi nema dovoljno osnova, kazao je danas županijski državni odvjetnik Drago Marincel.

Marincel je objasnio da će podatci iz te kaznene prijave biti obrađeni u sklopu predmeta toga brodogradilišta, koju vodi Županijsko državno odvjetništvo, odnosno u nastavku utvrđivanja činjenica o izdavanju državnih jamstava i upisu vlasništva tog brodogradilišta na pomorsko dobro u Martinšćici. U nastavku postupka Odvjetništvo će dodatne podatke zatražiti od Državne revizije i Vlade.

Policija je podnijela kaznenu prijavu u kojoj je Damir Vrhovnik osumnjičen za nesavjesno poslovanje koje je, pak, uzrokovalo stečaj "Viktora Lenca".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istragu o poslovanju brodogradilišta i uzrocima pokretanja stečaja policija je počela u kolovozu 2003. na osnovi zahtjeva Županijskoga državnog odvjetništva. Po Marincelovim riječima u policijskoj prijavi nema dovoljno osnova za podizanje optužnice, pa prijava neće, kako je bilo najavljeno, biti dostavljena mjerodavnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Osim istrage o poslovanju u tijeku je i sudski postupak na riječkom Trgovačkom sudu u kojem je Županijsko državno odvjetništvo u ime države podnijelo tužbu radi povrata vlasništva zemljišta, odnosno pomorskog dobra u Martinšćici. Postupak je u tijeku, održana je prva rasprava, a očekuje se nalaz očevida i vještačenja, kazao je Marincel.

Po njegovim riječima rješenje o vlasništvu brodogradilišta na pomorskom dobru u Martinšćici izdao je riječki Općinski sud.

Poslovanje "Viktora Lenca" istražuje i nedavno osnovano Saborsko istražno povjerenstvo za to brodogradilište. Po Zakonu Povjerenstvo mora prekinuti istragu ako se o predmetu istrage pokrene sudski postupak.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara