Nizozemska: Odluka kraljevske obitelji razljutila javnost

ODLUKA nizozemske Kraljevske kuće o neslanju predstavnika obitelji na pogreb Ivana Pavla II. u petak, razljutila je nizozemske državljane potaknuvši javnost da predstavnicima kraljevske obitelji upute kritike i ljutita pitanja, prenosi agencija DPA.

Vlada je objavila kako će zemlju dostojno predstavljati premijer Jan Peter Balkenende, ne nudeći nikakvo daljnje objašnjenje. No, promatrači podsjećaju kako će gotovo svi predstavnici ostalih europskih kraljevskih kuća prisustvovati pogrebu ili će ondje biti netko iz njihove obitelji, bez obzira je li riječ o katolicima ili protestantima. Uz kritike su komentirali kako će na pogreb stići čak i jordanski kralj Abdullah, ističući kako je britanski princ Charles zbog ceremonije odgodio vlastito vjenčanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Član Demokršćanske stranke i bivši premijer Dries van Agt izrazio je duboko razočaranje zbog takve odluke nizozemske kraljevske kuće. "Mislim da je neprisustvovanje člana nizozemske kraljevske obitelji Papinu pogrebu u Rimu uvredljivo", rekao je.



Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara