Nizozemski liječnici pregledali generala Bobetka

LIJEČNIČKI tim Međunarodnog kaznenog suda (ICTY) u Den Haagu izvršio je u Zagrebu uvid u medicinsku dokumetaciju i pregledao umirovljenog generala Janka Bobetka u KBC.-u Dubrava.

´Tijekom današnjeg jutra obavljen je pregled medicinske dokumentacije. Također je učinjen medicinski pregled umirovljenog generala Janka Bobetka´, rekao je novinarima voditelj Bobetkova liječničkog konzilija Mijo Bergovec.

´Prikazana je medicinska dokumentacija, opisana povijest bolesti te su prikazani svi relevantni nalazi i dokumentacija´, dodao je Bergovec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Nakon toga svi smo zajedno pogledali bolesnika. General Bobetko je dopustio taj pregled i on je učinjen´, rekao je Bergovec, dodajući da je za vrijeme pregleda u nazočnosti šestočlanog liječničkog konzilija Bobetku napravljen i ultrazvuk srca.

Na pitanja novinara kako je Bobetko podnio pregled, pomoćnik ravnatelja KBC-a Dubrava Marko Banić odgovorio je: ´Sasvim dobro kao što bi razgovarao i s nama´.

Generala Bobetka pregledali su dvojica nizozemskih liječnika, internist E.J. Van Lieshaut i kardiolog R. Tukkie iz Akademskog medicinskog centra Amsterdam. Oni nakon pregleda novinarima nisu željeli dati izjavu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara