Njemačka: Borba protiv zloporabe prava na socijalnu pomoć

NJEMAČKA ministrica za socijalna pitanja Ulla Schmidt (SPD) najavila je u utorak borbu protiv zloporabe prava na socijalnu pomoć.

Najavljene mjere sadrže i pravilnik po kojemu bi se socijalna pomoć osobama koje žive u inozemstvu ubuduće isplaćivala "samo u iznimnim slučajevima".

"Krivci" za ovu inicijativu su njemački mediji koji su pisali o slučaju jednog 64-godišnjeg primaoca socijalne pomoći iz Hannovera kojemu socijalni ured za pokriće životnih troškova u Miamiju na Floridi već godinama isplaćuje 1450 eura mjesečno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Miami Rolf", kako je njemačkog državljana nazvao tiražni "Bild" koji je i pokrenuo medijsku lavinu, boravi u Floridi jer je u međuvremenu, o čemu svjedoči i liječnička potvrda, postao "neprilagodljiv na životne uvjete u Njemačkoj".

Nakon lavine negativnih napisa u medijima u kojima su javne službe kritizirane zbog financiranja "alergije na Njemačku" socijalni je sud savezne pokrajine Donja Saska odlučio da Rolf J. mora u roku od šest mjeseci pronaći jeftiniji stan od ovog u kojem sada živi i za kojeg plaćaju njemački porezni obveznici.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara