Njemačka će učiniti sve da Poljska dobije najbolje uvjete za EU

Njemačka će učiniti sve da Poljska dobije najbolje uvjete za EU
NJEMAČKI kancelar Gerhard Schroeder učinit će sve što može kako bi Poljska dobila najbolje moguće uvjete za ulazak u Europsku uniju, rekao je u subotu poljski premijer Leszek Miller..

´Siguran sam da će Gerhard Schroeder učiniti sve što je moguće kako bi Poljska dobila najbolje moguće uvjete´, izjavio je Miller nakon privatne večere s njemačkim kancelarom.

´No, Europska unija nije samo Gerhard Schroeder pa će idućih dana trebati poduzeti intenzivne konzultacije´, dodao je poljski premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Miller je kazao i kako je uvjeren da će nedavni danski prijedlog o pomoći poljoprivrednicima novih članica biti prihvaćen.

Danska je početkom tjedna predložila da ta pomoć novim članicama prvih godina njihova članstva iznosi gotovo 40 posto iznosa koji sada dobivaju europski poljoprivrednici. Dosad se govorilo o 25 posto tog iznosa.

Sredstva bi se mogla namaknuti prenamjenom dijela novca iz strukturnih fondova. Zemlje kandidati svoje bi poljoprirednike mogle subvencionirati i iz svojih nacionalnih proračuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara