Njemačka: Kritike Vatikanske osude homoseksualnih brakova

NJEMAČKA politička javnost u petak je uglavnom oštro osudila osudu homoseksualnih brakova od strane Katoličke crkve.

Povjerenik vladine Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) Dieter Wiefelsp?tz je izjavio da gaji veliko poštovanje prema Katoličkoj crkvi ali da je pitanje homoseksualnih brakova stvar koju "će Nijemci tretirati na način koji smatraju ispravnim".
Predstavnik SPD-ovog koalicijskog partnera, stranke Zelenih, Volker Beck je stav Vatikana okarakterizirao kao "dokument ograničenog fanatizma". On je njemačkom kardinalu Josefu Ratzingeru, koji pripada konzervativnoj struji unutar Njemačke katoličke crkve, predbacio "srednjevjekovno" razmišljanje koje nije u skladu s današnjim poimanjem demokracije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Njemačke liberalne stranke (FDP) Guido Westerwelle je u razgovoru za državnu TV postaju ARD izjavio da je Vatikanski dokument "prilog iz vremena koje je davno iza nas". On smatra da su životne zajednice između osoba istog spola "društvena realnost koju ne treba diskriminirati".

Zastupnik oporbene Kršćansko demokratske unije (CDU) Wolfang Bosbach naprotiv smatra da bi svaki član Bundestaga koji je ujedno i kršćan "riječi Svetoga Oca morao imati na umu prilikom donošenja važnih odluka".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara