Njemačka ostaje bez Gmail domene

SVI koji koriste Gmail u Njemačkoj bili su neugodno iznenađeni kada im se prilikom logiranja pojavljivala poruka Googlea kako više neće moći koristiti tom adresom.

Naime, prošlog tjedna se korisnicima Gmaila prikazivala poruka sadržaja: "U Njemačkoj više ne možemo koristiti ime Gmail pa se sada zovemo Google Mail. Ako provjeravate poštu u Njemačkoj koristite http://mail.google.com. Naravno da bi željeli to povezati s navedenom URL adresom, no to nam nije dopušteno. Šteta", prenosi The Local.

Glasnogovornik njemačkog Googlea objasnio je kako je promjena imena nastupila zbog tužbe koju je podnio njemački poduzetnik Daniel Giersch koji je zakupio prava na naziv G-mail. Na sud je taj predmet dospio još u srpnju 2005. godine, a u srpnju 2007. Googleu su oduzeta prava na korištenje imena Gmail u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik Googlea je izjavio za The Local: "Ovakva odluka neće utjecati na naše mogućnosti da uslugu ponudimo našim korisnicima u Njemačkoj koji će i dalje uživati sve pogodnosti kao i svi ostali korisnici u svijetu". Iako je odluka donesena 2007. godine, Google je tek sada obavijestio korisnike o promjenama koje su uslijedile.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara