Njemačka: Otvoren "Zeleni tjedan"

Njemačka ministrica poljoprivrede i zaštite potrošača Renate Kuenast (Zeleni) otvorila je u četvrtak uvečer u Berlinu 70. međunarodni sajam poljoprivrede, vrtlarstva i prehrambenih proizvoda pod nazivom "Zeleni tjedan".

Na svečanosti otvaranja koja je, iz poštovanja prema žrtvama katastrofalnog potresa i tsunamija u jugoistočnoj Aziji, organizirana u skromnijem tonu Kuenast je najavila da će Njemačka osim financijske pomoći pokrenuti poseban program pomoći ribarima iz pogođene regije.

Otvorenju sajma prisustvovalo je i hrvatsko izaslanstvo koje predvodi ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo Petar čobanković. Hrvatsku na ovom sajmu osim ministarstva poljoprivrede , šumarstva i vodnog gospodarstva predstavljaju i tvrtke Apimel, Badel, Cea Trade, Feravino, Kutjevački podrum, Mirna ribolov te SMS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Njemačka ministrica Kuenast posjetit će u petak hrvatski štand a u toku poslijepodneva će se susresti i s hrvatskim kolegom Čobankovićem. Hrvatsko izaslanstvo na poziv Kuenast sudjeluje u subotu na Istočno - zapadnom poljoprivrednom forumu (Ost - West - Agrarforum).

Sajam Zeleni tjedan se za publiku otvara u petak poslijepodne a traje do 30. siječnja.

(Hina) xnkre ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara