Njemačka policija ponovno u potrazi za pedofilom preko interneta

Tekst: F.M.
Foto: BKA


NJEMAČKA policija putem videosnimki ponovno lovi pedofila koji je djecu tjerao na seks pred kamerom. Muškarac star između 50 i 60 godina u vrijeme snimanja videa sumnjiči se za kaznena djela snimanja dječje pornografije i njenog posjeda.

Početkom kolovoza je nakon objave sličnog videozapisa policija polučila uspjeh. Nakon što su objavili snimku, predao im se muškarac osumnjičen za snimanje. Sad policija tvrdi kako posjeduje video na kojemu se vide dva dječaka stara 11 i 15 godina, pri seksualnim radnjama. Upute za seksualne radnje davao je "režiser" kojeg policija traži.

Video, koji je istražiteljima poznat od kraja 2008. godine, vjerojatno je snimljen još 1993. godine. Tadašnje žrtva danas bi imale 27 i 31 godinu, a osumnjičeni pedofil između 65 i 75 godina.

Moguća i daljnja zlostavljanja

Policija je također rekla kako se ne može isključiti da je muškarac u međuvremenu zlostavljao još djece. Nakon što dosadašnja istrage nije polučila rezultate, policija se odlučila još jednom zatražiti pomoć javnosti.

Nadaju se da će zasad nepoznati muškarac biti prepoznat i identificiran, te da će mogući daljnji slučajevi zlostavljanja djece biti otkriveni.

Prilikom snimanja videa je muškarac imao između 50 i 60 godina, imao je tamno plavu kosu, okruglo lice i širok nos. Ističe se ožiljak ispod desnog oka koji bi mogao pomoći pri identifikaciji.

Ukoliko policija opet bude uspješna u svom apelu na javnost, moglo bi se pokazati kako moderne tehnologije kao što je internet nisu samo sredstva kojima se mogu služiti seksualni prijestupnici, nego i vlasti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara