Njemačka: Policija spriječila napad neonacista

POLICIJA  u istočnonjemačkom gradu Volkenroda spriječila je napad neonacista molotovljevim koktelima na tabor mladih koji su došli na 20. svjetski dan mladih koji se održava u Koelnu, javlja Spiegel Online u subotu.

Trojica mladića u dobi od 15, 18 i 21 godina priznali su da su u noći s četvrtka na petak htjeli zapaliti glavni šator tabora koji je jedna francuska kršćanska organizacija postavila na rubu grada Volkenrode. Trenutno u ovom taboru boravi oko 2.000 mladih vjernika iz 40 zemalja.

Prilikom pretresa stanova osumnjičenih pronađeno je znakovlje iz doba Trećeg Reicha. Detalji oko motiva planiranog napda zasad nisu objavljeni.

Ovaj slučaj je pobudio strahovanja da bi i tijekom središnje manifestacije svjetskog dana mladih koji se službeno održava od 16. do 21. kolovoza moglo doći do napada.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Koelnu se posebice za vrijeme boravka pape Benedikta XVI. očekuju dosad neviđene mjere sigurnosti. U zaštitu Pape su uključene i specijalne postrojbe njemačke vojske (Bundeswehra) GSG 9, što je prvi put da ove postrojbe sudjeluju u zaštiti posjeta jednog stranog državnika.

U zaštitu oko jednog milijuna posjetitelja 20. svjetskog dana mladih su čak uključene i antikemijsko - biološke postrojbe Bundeswehra.

(Hina) xnkre ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara