Njemačka policija uhitila serijskog silovatelja i ubojicu Hrvatice

Tekst: H.A.
Foto: sudkurier.de/alexanderblum.de

KAKO javlja njemački Bild jučer u popodnevnim satima policija je uhitila 28-godišnjeg Andreja Welza koji je osumnjičen da je prošli tjedan ubio taksi vozačicu Žanu O. porijeklom Hrvaticu, koja se skrbila za svoje dvoje djece, te silovao i pokušao ubiti još jednu taksisticu, Njemicu.

Neoprezni ubojica ostavio je na mjestima zločina tragove koji su policiju doveli do njega. Uhitili su ga u dvorištu ispred njegove kuće u blizini jezera Bodensee. Zasad više informacija o tome nije poznato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Welz je prošle srijede u njemačkom gradu Hagnau, 55 kilometara od Singneta, nožem izbo i ubio vozačicu taksija Žanu O. A dan ranije isti je muškarac napao vozačicu taksija Heidi F. koju je teško ozlijedio. Vrat joj je prerezan nožem pa ne može govoriti. Policija od nje nije uspjela dobiti nikakve konkretnije podatke o napadaču.

44-godišnjakinja je svog napadača, koji je njemački govorio s istočnoeuropskim naglaskom, pokupila na željezničkoj postaji Singenu. Nakon toga joj se gubio svaki trag. Pozvana je policija, koja je njezino tijelo pronašla oko tri sata ujutro. Osim što je izbodena nožem, vozačica je silovana. Liječnici se i dalje bore za njen život.

Policijske vlasti u Konstanzu raspisale su nagradu od 10.000 eura za svaku korisnu informaciju koja bi pomogla pri hvatanju brutalnog ubojice. No, prema zasad poznatim informacijama nagrada ostaje nedirnuta jer je policija sama došla do ubojice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara