Njemačka: Priprema se novi veliki teroristički napad

JORDANSKI terorist Abu Musab alZarqawi priprema napad koji bi trebao biti veći od onoga 11. rujna 2001., piše berlinski dnevnik "Tagesspiegel" u ponedjeljak pozivajući se na američke vojne krugove.

List prenosi svjedočenje jednog od al-Zarqawijevih bliskih suradnika dano potkraj prošlog tjedna, da je al-Zarqawi prije zadnje američke ofenzive na Falluju tijekom jednog sastanka sa svojim najbližim suradnicima, među kojima je bio i taj svjedok, najavio "veliki događaj o kojom će se više pričati nego 11. rujna".

Al-Zarqawi je pritom izjavio da njegova teroristička grupa, koja je povezana s al-Qaidom, novčanu pomoć dobiva iz Saudijske Arabije, a logističku iz Sirije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor informacija o kojima je riječ je pripadnik al-Zarqawijeve ekstremističke grupe, irački Kurd Ansar al Sunna Fathala F, uhićen prilikom američke ofenzive u Falluji, koji se nalazi u američkom zarobljeništvu.

Po pisanju lista, američke vlasti su Fathali F. za informacije koje tajne službe drže vjerodostojnima, ponudile program za zaštitu svjedoka.

Al-Zarqawijeva skupina već je preuzela na sebe odgovornost za neke od najkrvavijih napada i pogubljenja talaca u Iraku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara