Njemačka: Socijaldemokrati na najnižoj razini u povijesti

NJEMAČKA Socijaldemokratska stranka kancelara Gerharda Schroedera ima potporu svega 23 posto biračkog tijela, odnosno najmanje u povijesti provođenja anketa, obznanio je u srijedu Institut Forsa koji je proveo istraživanje javnog mišljenja za časopis Stern i televiziju RTL.

Prema prethodnom istraživanju, SPD bi osvojio 24 posto biračkih glasova, što znači da popularnost stranke pada iz tjedna u tjedan. Za razliku od socijaldemokrata, oporbeni demokršćani CDU/CSU dobivaju stabilnih 51 posto, prenosi Stern.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zeleni, partneri socijaldemokrata u koalicijskoj vladi, prema provedenom istraživanju, zadržali su isti postotak glasova kao i ranije - 11 posto. Istraživanje je provedeno u razdoblju od 27. do 31. listopada, a u njemu su sudjelovale 2.504 osobe.

Analitičari ukazuju na podatak da socijaldemokrati nastavljaju s izbornim neuspjesima. Na općinskim izborima koncem listopada u saveznoj pokrajini Brandenburg SPD je dobio 23,6 posto glasova, u odnosu na 39 posto koliko je stranka osvojila na izborima ondje održanima prije pet godina.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara