Njemačka: U drugom krugu glasovalo više birača

Birališta u Njemačkoj zatvorena su u 19 sati, a na drugom krugu predsjedničkih izbora zabilježen je veći odaziv birača nego u prvom krugu prije dva tjedna. L

Kako je priopćilo hrvatsko veleposlanstvo u Berlinu, veći odaziv birača treba povezivati s činjenicom da je prije dva tjedana veći dio hrvatskih građana koji žive u Njemačkoj provodio božićne i novogodišnje praznike u domovini, gdje je velik dio njih i glasovao.

Biranje na 15 biračkih mjesta u gradovima Berlin, Bonn, Muenchen, Stuttgart, Hamburg i Frankfurt na Majni proteklo je mirno i bez većih gužvi na biralištima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima Njemačkog državnog statističkog zavoda u Wiesbadenu 31. prosinca 2003. u Njemačkoj je legalno boravilo 236.600 hrvatskih državljana s privremenom ili neograničenom boravišnom dozvolom. Podaci o stvarnom broju procjenjuju se na 330.000 jer se mnogi hrvatski državljani još uvijek vode kao stanovnici bivše Jugoslavije, a velik broj Hrvata posjeduje i dvostruko, njemačko i hrvatsko, državljanstvo tako da, s obzirom da Njemačka ne priznaje dvostruko državljanstvo, u njemačke službene statistike ne ulaze kao hrvatski državljani.

(Hina) xnkre ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara