Njemački Crveni križ darovao opremu u vrijednosti 160.000 eura

NJEMAČKI Crveni križ predao je danas Hrvatskom Crvenom križu (HCK) donaciju vrijednu 160.000 eura 100 sušila za brzo sušenje navlaženih zidova nakon poplava.

Riječ je o važnoj opremi kojom će se koristiti HCK-ova Služba za djelovanje u katastrofama, rečeno je na primopredaji kojoj su prisustvovali čelnici Njemačkog i Hrvatskog crvenog križa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ti uređaji mogu u sedam dana u potpunosti osušiti prostor od 30 četvornih metara, a za vrijeme lanjskih poplava u njemačkoj pokrajini Saskoj pokazali su se izuzetno djelotvornima.

"Nakon poplave ljudi su se mogli puno brže ponovno useliti u svoje domove, pa su sušila postala sastavnim dijelom opreme za saniranje posljedica katastrofa", rekao je Hans Peter Beyer, voditelj Odjela za obranu od poplava.

Počasni predsjednik Njemačkog Crvenog križa princ Botho od Sayna, Wittgensteina i Hohensteina, kao i donedavni glavni tajnik Johannes Romer, primili su jučer odlikovanje Predsjednika Republike za osobit doprinos i pružanje nesebične humanitarne pomoći Hrvatskoj u vrijeme Domovinskog rata.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara