Njemački evangelisti protiv fundamentalizma u SAD

NJEMAČKA evangelistička crkva (EKD) je zabrinuta zbog porasta utjecaja kršćanskog fundamentalizma u Sjedinjenim Američkim Državama i spremnosti pojedinih vjerskih grupacija u ovoj zemlji da probleme i sukobe riješe nasiljem, za što je, smatra se, posljednji primjer rat u Iraku.

Predsjednik vijeća EKD-a evangelistički biskup Wolfgang Huber izjavio je u razgovoru za dnevnik "Berliner Zeitung" od ponedjeljka da je pojava kršćanskog fundamentalizma prisutna kako u unutarnjoj tako i u vanjskoj politici SAD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Huber je izravno napao i američkog predsjednika Georga Busha koji "krivo interpretira kršćanstvo". U kršćansku vjeru spada i dvojba i mislim da predsjednik Bush na tom polju mora još podosta naučiti, smatra Huber.

On je također kritizirao i smrtnu kaznu koja se još uvijek prakticira u dijelovima SAD-a te posebice činjenicu da se prepuni američki zatvori u dijelovima američkog društva doživljavaju kao uspjeh.

Huber je istovremeno upozorio i na opasnost od islamskog terorizma te posebice od prešućivanja vidnih razlika koje trenutno vladaju između zapadnih civilizacija i islamskog svijeta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara