Njemački kancelar Gerhard Schroeder doputovao u Beograd

NJEMAČKI kancelar Gerhard Schroeder u srijedu je, nešto poslije 18 sati, kao prvi njemački kancelar nakon 18 godina, doputovao u posjet Beogradu, gdje će se susresti s najvišim dužnosnicima državne zajednice i republika Srbije i Crne Gore.

Odmah po dolasku, kancelar Schroeder sastao se s predsjednikom Srbije i Crne Gore Svetozarom Marovićem, a zatim će uslijediti susret sa srbijanskim premijerom Zoranom Živkovićem. Potom će njemački kancelar i predsjednik državne zajednice SCG prisustvovati osnivačkoj sjednici Vijeća za gospodarsku suradnju Njemačke i SCG, koje bi trebalo raditi na unapređenju bilateralne suradnje dvaju zemalja. Također, za boravka njemačkog kancelara u Beogradu bit će objavljen početak Programa stipendija "Zoran Đinđić", iz kojega će biti stipendirani studenti i mladi stručnjaci iz Srbije, a financirati će ga njemačke firme i njemačka Vlada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Agenciji Beta je u Podgorici potvrđeno da će se njemački kancelar u Beogradu sastati i s potpredsjednikom crnogorske Vlade Branimirom Gvozdenovićem.

Nakon posjeta Beogradu, njemački kancelar Gerhard Schroeder u četvrtak odlazi u posjet Zagrebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara