Njemački MUP poklonio hrvatskoj policiji četiri terenska vozila

MINISTARSTVO unutarnjih poslova (MUP) danas je preuzelo četiri terenska vozila i deset uređaja za noćni nadzor terena, koje je hrvatskoj graničnoj policiji poklonio njemački savezni MUP.

Ugovor o donaciji, vrijednoj oko 200 tisuća eura, danas su potpisali ravnatelj hrvatske policije Ranko Ostojić i veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj Wolfgang Wemdel.

Riječ je o četiri specijalno opremljena terenska vozila marke ´mitsubishi pajero´ i deset uređaja za noćni nadzor, tzv. ´noćnih dalekozora´ tipa ´Big-35´, namijenjenih novoustrojenoj Upravi za granicu MUP-a.

Zahvaljujući na donaciji, ravnatelj Ostojić je podsjetio da je njemačka policija najvažniji strani partner hrvatskog MUP-a.

Osim pomoći u preustroju granične policije, njemački kolege hrvatskom su MUP-u značajno pomogli i u uspostavi interventne policije, te u novom projektu ´policija u zajednici´, koji bi trebao krenuti sljedeće godine, rekao je Ostojić.


´No, svako ulaganje hrvatska policija pravda poboljšanim rezultatima rada´, ustvrdio je Ostojić, dodajući da je ove godine ilegalnih prelaska granice bilo čak 70 posto manje nego 2001.

Njemački veleposlanik kazao je da je suradnja dviju policija u obostranom interesu, ustvrdivši kako ´Njemačka želi tranzicijskim zemljama na putu do Europske unije prenositi iskustva zemalja članica´.

Zaključio je da je najvažniji dio policijske suradnje usavršavanje hrvatskih stručnjaka i policajaca u Njemačkoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara