Njemački socijaldemokrati 15. i 16. studenog u Hrvatskoj

IZASLANSTVO Kluba zastupnika Njemačke socijaldemokratske stranke (SPD) u Bundestagu, koje predvodi Günter Gloser, zastupnik u Bundestagu i glasnogovornik Kluba zastupnika SPD-a za pitanja europske politike, boravit će u Hrvatskoj 15. i 16. studenog 2004.

Izaslanstvo će se tijekom boravka u Hrvatskoj sastati s predsjednikom Republike Hrvatske, Stjepanom Mesićem, državnom tajnicom Minstarstva za europske integracije, mr. Marijom Pejčinović Burić, državnim tajnikom u Ministarstvu vanjskih poslova, Hidom Biščevićem, te parlamentarnim zastupnicima Socijaldemokratske partije (SDP) i drugih hrvatskih stranaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U središtu razgovora bit će kandidatura Republike Hrvatske za pristupanje Europskoj uniji i pregovori Hrvatske i Europske komisije, reforme koje Hrvatska poduzima na putu prema EU, prilagodba pravnoj stečevini EU, stajališta Hrvatske o vanjskoj, sigurnosnoj i obrambenoj politici EU, hrvatski pogledi na europski ustav, bilateralni odnosi Hrvatske i Njemačke te političko, gospodarsko i socijalno stanje i problematika manjina u Hrvatskoj.

Tijekom boravka u Zagrebu, izaslanstvo Kluba zastupnika SPD-a pratit će novi njemački veleposlanik u Hrvatskoj, Jürgen Staks. Izaslanstvo Kluba zastupnika SPD-a u Bundestagu bit će na raspolaganju za razgovor s novinarima 16.11.2004 u 10:00 sati u dvorani "Lisinski" hotela Palace.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara