Njemački specijalci već tjednima vježbaju u Kuvajtu

PRIPADNICI njemačkih specijalnih postrojbi KSK već tjednima zajedno s pripadnicima američkih i britanskih specijalnih jedinica Seals i SAS na na sjeveru Kuvajta vježbaju akcije spašavanja ljudska iza neprijateljskih linija, objavio je u srijedu berlinski dnevnik ´Die Welt´ pozivajući se na američke vojne krugove u Kuvajtu.

Prema istim izvorima američko vojno vodstvo računa s rušenjem vojnih zrakoplova te akcijama spašavanja pilota koji se nalaze na neprijateljskom području. Njemačka strana, kako nadalje navodi ´Die Welt´, sprema se na eventualne akcije spašavanja svojih kontrolora naoružanja u slučaju rata u Iraku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nekoliko djelatnika Bundeswehra bi početkom ožujka trebalo otputovati u Irak gdje bi se specijalnim izviđačkim letjelicama bez posade tipa ´Luna´ uključili u kontrolu naoružanja UN-a.

NATO je prema tim navodima, od Njemačke zatražio dodatne rakete tipa ´Patriot´ te oklopna vozila za otkrivanje i dekontaminaciju kemijskog i biološkog oružja. Njemačka vlada je do sad pristala samo na učešće svojih pilota u letovima izviđačkih zrakoplova ´AWACS´ te ograničeni broj raketa ´Patriot´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara