Njemački trgovinski lanac Lidl uskoro u Hrvatskoj

Njemački lanac diskontnih samoposluživanja "Lidl", koji se u zadnje vrijeme u Njemačkoj nalazi na udaru kritika zbog lošeg odnosa prema uposlenicima, od sljedeće godine će u sklopu pojačane ekspanzije u inozemstvu otvoriti prve prodavaonice u Hrvatskoj, rekao je u razgovoru za dnevnik "Handelsblatt" od ponedjeljka direktor "Lidla" Klaus Gehrig.

"Lidl" će se u budućnosti pojačano usredotočiti na poslovanje u inozemstvu gdje je već sad jači od glavnog konkurenta "Aldija", izjavio je Gehrig. Za sljedeću godinu je, osim početka u Hrvatskoj, najavljeno i otvaranje prvih trgovina u Danskoj.

Gehrig je istodobno odbacio optužbe sindikata radnika u uslužnim djelatnostima Verdi da "Lidl" "nečovječnim metodama" provodi pritisak na svoje uposlenike. Verdi je prošlog tjedna objavio knjigu pod nazivom "Crna knjiga LIDL" u kojoj su navedeni mnogobrojni slučajevi nehumanog odnosa prema uposlenicima u koje spadaju učestale provjere, neplaćeni prekovremeni sati te iznimno loše radno ozračje. Članica predsjedništva Verija Franziska Wiethold optužila je vodstvo "Lidla" da širi "brutalno ozračje straha i potlačenosti" među svojim radnicima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lidl" koji je aktivan u 19 zemlja širom svijeta ova je godine ostvario rekordni utržak od 36 milijarda eura čime je premašio svojeg glavnog konkurenta, lanac diskonta "Aldi", koji se u Austriji naziva "Hofer".

(Hina) xnkre ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara