Njemica zapalila troje djece i sebe

Tekst: F.M.
Foto: Bild


STRAVIČAN i brutalan zločin potresao je sinoć njemački glavni grad Berlin, u kojemu je 48-godišnjakinja u automobilu zapalila svoje troje djece i sebe. Motiv će vjerojatno ostati nepoznat, jer su svih četvero umrli u plamenu.

Sinoć oko 2,30 ujutro je jedna pješakinja vidjela kako na cesti na rubu Berlina gori Opel Zaphira. Brzo je obavijestila vatrogasce, koji su uspjeli ugasiti požar, a onda vidjeli pougljena tijela – na suvozačkoj strani Ursulu W., a na stražnjem sjedalu njenu djecu, 11-godišnju Franzisku, 10-godišnjeg Lukasa i 6-godišnjeg Simeona.

Poruka na sekretarici

Jedan od istražitelja rekao je kako je u automobilu nađen i spremnik za benzin, okrenut s otvorom prema dolje.

Dva sata kasnije probudio se Ursulin suprug Andreas. Primijetio je da su mu supruga i djeca nestali. Tada je vidio kako je na telefonskoj sekretarici ostavljena poruka. Poruka je bila od Ursule: "Ne mogu više i ubit ću sebe i djecu. Ti nisi kriv za to. Počni s novim životom".

Šokiran, Andreas je napustio kuću i otišao do najbliže policijske stanice, gdje je podnio prijavu za nestanak.

Motiv nejasan

Policija je sigurna da je Ursula ubila djecu. Gotovo potpuno isključuju drugog počinitelja zločina. Motiv je nejasan, a psihijatri se slažu da je Ursula morala patiti od teških mentalnih problema.

Prijatelji nesretne obitelji ne mogu doći sebi. Obitelj je, kažu, vodila savršen život. Patolozi nisu mogli ustvrditi je li Ursula djeci dala lijekove za spavanje prije nego je zapalila automobil.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara