Njujorški umjetnik naslikao Isusa s Bin Ladenovim likom

KONTROVERZE izazvane danskim karikaturama koje ismijavaju proroka Muhameda i tako izazvale ogorčenje u islamskom svijetu su koincidirale sa sličnom kontroverzom u drugom dijelu svijeta.

U New Yorku se upravo izlaže 10. godišnja izložba vodećih američkih crnih likovnih umjetnika.

Od svih izložaka je najviše je pažnje izazvalo djelo umjetnika poznatog pod pseudonimom "Tafa". Slika koja pokazuje Isusa Krista okrenuog naopačke je obrubljena s rukom ispisanim nazivima "makartizam", "mudžahedin" i "Amadou Diallo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, detalj koji je najviše zapao u oči jest nevjerojatna sličnost Isusa Krista s likom Osame Bin Ladena, vođe "Al Qaede" i organizatora napada na New York 11. rujna 2001. godine.

S obzirom da Osama Bin Laden nigdje na svijetu nije tako omražen kao u New Yorku, bilo je za očekivati da će davanje njegovog lika Isusu Kristu izazvati bijes među tamošnjim kršćanima.

No, kako tvrde organizatori izložbe, "Tafino" djelo nije izazvalo ništa više od jednog E-maila čiji pošiljatelj tvrdi da slika vrijeđa njegove vjerske osjećaje. Vrijednost slike je, inače, procijenjena na 12.000 US dolara.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara