NO Plive: Barrova ponuda fer

NADZORNI ODBOR Plive drži da cijena koju je Barr ponudio, u iznosu od 743 kune po dionici, predstavlja fer vrijednost Plivinih dionica te da dugoročno nudi atraktivnu razvojnu perspektivu za farmaceutsku kompaniju.

NO Plive objavio je u srijedu u dnevnom tisku mišljenje o ponudi američkog Barra za preuzimanje Plive, što je njegova obveza prema Zakonu o preuzimanju dioničkih društava, koji propisuje da se u roku od sedam dana od objavljivanja ponude treba objaviti mišljenje o ponudi preuzimatelja.

Između ostalog, u mišljenu NO Plive ističe se da je Barr u ponudi naveo da bi Pliva trebala biti centar Barr Grupe za poslovne operacije u Europi, te da će sjedište proizvodnje Plive ostati u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također se navodi da Barr planira širenje Plivinih hrvatskih pogona radi proizvodnje asortimana Barr Grupe, čime bi se omogućio rast zaposlenosti, te unapređenje lanca distribucije ljekova na regionalnoj razini. Barr je u ponudi naveo da namjerava čuvati i štititi brand Plive, te afirmirati Plivine proizvode na američkom tržištu.

Američka farmaceutska kompanija javnu ponudu za preuzimanje Plive, uz cijenu od 743 kune po dionici, objavila je 14. kolovoza.

I.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara