Nobilo o Šiliću: Nisam ga udario, samo sam mu brzim udarcem skinuo šešir

"NISAM ga udario, nego sam mu brzim udarcem skinuo šešir, nije imao niti jednu fizičku ozljedu", tvrdi za Index poznati zagrebački odvjetnik Anto Nobilo, nepravomoćno osuđen za fizički napad na Josipa Šilića ispred kafića Charlie u siječnju 2000. godine.

"Naravno da ćemo se žaliti. Sutkinja je pogriješila, jer ne postoji vještačenje o njegovim ozljedama, nego samo njegov subjektivni osjećaj boli na koju se potužio nakon što sam mu skinuo šešir", rekao je Nobilo, te prepričao kako se to sve odigralo, zbog čega je i sutkinja Davorka Ćurko-Nasić presudila da je Nobilo bio isprovociran, pa se obračunao se na nediplomatski način.

"Bio sam tužitelj u slučaju kada je petnaestak godina prije incidenta Josip Šilić osuđen. Kada je vidio da dajem intervju uletio je u kadar i počeo me vrijeđati nakon čega sam reagirao na način da sam mu oborio šešir", rekao je Nobilo.

Naime, Šilić je bio član Mesićeva izbornog stožera, a kad je vidio da Nobilo daje izjavu novinaru CNN-a, uletio je u kadar i obratio se Nobilu. Rekao da je Mesić žrtva Udbe, te da je Nobilo udbaš i bivši jugoslavenski tužitelj, te kao takav nema pravo govoriti o Mesiću.

Upitali smo odvjetnika zašto snimka CNN-ove kamere na sudu nije priložena kao dokaz na kojem se vidi da Šiliću samo pada kapa s glave.

"Stvar je u tome što ja ne poznajem te ljude, novinare koji su snimali za CNN, pa nismo uspjeli doći do snimke", rekao je Nobilo.

Prema odluci suda, Nobilo bi trebao Šiliću uplatiti odštetu od 1632 kune, te mu naknaditi troškove parnice, koji iznose 1220 kuna. No, s obzirom da je sud djelomično, a ne potpuno usvojio službeni zahtjev, Šiliću je odredio da mora Nobilu naknaditi troškove parničenja, a oni iznose 7234 kune. Šilić je tako, prema odluci na koju će se žaliti Nobilo, u gubitku oko četiri tisuće kuna.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara