Nobilov branitelj: Jadranka Kosor se ponaša kao da vodi Sjevernu Koreju, a ne Hrvatsku!

Foto: Damjan Tadić/Cropix

ANTI NOBILU zabranit će se bavljenje odvjetništvom na šest mjeseci, zato što je lani u svibnju izjavio da su istražitelji Uskoka tjerali njegova klijenta Damira Polančeca da svjedoči protiv Ive Sanadera u slučaju prodaje struje TLM-u. Zasad se, doduše, radi o nepravomoćnoj odluci Disciplinskog suda Hrvatske odvjetničke komore (HOK), na koju se odmah obrušio Nobilov branitelj Vladimir Gredelj, uvjeren da iza svega stoji žestoki politički pritisak premijerke Jadranke Kosor.

"Ona se ponaša kao da je premijerka Sjeverne Koreje, a ne Hrvatske. Kad se obrušila na Nobila zbog izjave da Uskok sve čini da Polančec utopi Sanadera, a poštedi ostale u Vladi, HOK je odmah krenuo u akciju. Ponijeli su se kao da su državna agencija, a ne tijelo koje brani prava odvjetnika", upozorio je Gredelj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, na Nobila se u vrijeme spornih izjava naoštrio sami vrh HDZ-a. Prvo je Vladimir Šeks kazao da je prekršio odvjetnički kodeks, da bi premijerka dometnula da "vjeruje kako će neke institucije u Hrvatskoj na to reagirati". Jasno je bilo da cilja na HOK čiji Disciplinski sud ima ovlasti donositi sankcije odvjetnicima koji se ogriješe o strukovni kodeks. Kad premijerka da mig da je ugled struke narušen, ipak se radi o diplomiranoj pravnici, Komora, eto, reagira. Kud Kosor okom, tu HOK skokom!

"Nema govora o političkom utjecaju, mene politika uopće ne zanima. Ništa o presudi još ne znam niti o njoj mislim polemizirati", kazao nam je uzrujani predsjednik HOK-a Leo Andreis.

Nobilo je prije mjesec dana dobio policijsku zaštitu zbog prijetnje klijenta u jednoj sudskoj parnici koju je vodio prije šest godina. Neki su mediji krenuli špekulirati da ga planira ubiti bugarska mafija, no to je Nobilo odmah demantirao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara