Noć u hrvatskim veleposlanstvima u islamskim zemljama bez incidenata

NAKON što je jučer tjednik Nacional objavio karikature islamskog proroka Muhameda, koje su proteklih dana izazvale val nasilja u bliskoistočnim zemljama, hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) podiglo je na višu razinu stupanj osiguranja u svim hrvatskim veleposlanstvima i ambsadama u islamskim zemljama.

Kako Index jutros doznaje iz ureda za odnose s javnošću MVPEI-a, tijekom noći i jutra u hrvatskim veleposlanstvima nisu zabilježeni incidenti vezani uz objavu karikatura u Hrvatskoj, a na snazi i dalje ostaje mjera povišenog opreza.

MVPEI je priopćio kako su djelatnici hrvatskih veleposlanstava tijekom jutra ostvarili kontakte s hrvatskim državljanima i poduzetnicima koji žive i rade u zemljama u kojima je proteklih dana došlo do izbijanja nasilja (Sirija, Iran, Palestina...), te da nigdje nije zabilježen niti jedan incident.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MVPEI jučer je notom izvijestilo diplomatsko-konzularna predstavništva u Zagrebu, uključujući i ona islamskih zemalja, o stavu hrvatske Vlade vezanom za objavljivanje spornih karikatura u Nacionalu, što je Sanaderova vlada ocijenila neprimjerenim i lošim uređivačkim potezom tog tjednika.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara