Norac 8. srpnja putuje u Haag i vjerojatno se istog dana vraća u Rijeku

Umirovljeni general Mirko Norac će 8. srpnja otputovati u Haag gdje će se pred Sudskim vijećem očitovati o krivnji, a potom će najvjerojatnije istog dana biti vraćen u riječki zatvor, kazao je Hini dobro obaviješteni izvor.

General Norac u Haag će putovati o trošku Haaškog suda, a Hrvatska mu je dužna osigurati pratnju. Po davanju iskaza, istoga će se dana vratiti u Hrvatsku, kazao je izvor koji želi ostati anoniman.

Na pitanje postoji li mogućnost da Sudsko vijeće ipak zadrži Norca u Haagu, izvor je odgovorio da su "šanse za to minimalne".

Haški sud u četvrtak je objavio da će se Norac 8. srpnja u 16 sati u Haagu izjasniti o tome osjeća li se krivim za zločine počinjene 1993. u akciji Medački džep za koje je optužen u svibnju ove godine. U odluci sudskog vijeća o datumu Norčeva izjašnjavanja o krivnji od Hrvatske se traži da osigura da se optuženi general prebaci 8. srpnja u Nizozemsku i preda nizozemskim vlastima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norac je trenutačno u riječkom pritvoru nakon što je pravomoćno osuđen za zločine počinjene nad civilima uglavnom srpske nacionalnosti na gospićkom području 1991. godine.

Odvjetnik umirovljenog generala Mirka Norca Željko Olujić rekao je danas u Rijeci, nakon razgovora sa svojim klijentom, da je Norac odlučio dobrovoljno se predati vlastima u Haaškom sudu.

(Hina) xibob yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara