Noriega u američkom zatvoru pretrpio moždani udar

BIVŠI panamski diktator Manuel Noriega, koji u američkom zatvoru izdržava kaznu zbog krijumčarenja droge, pretrpio je blaži moždani udar i prebačen je u bolnicu u Miamiju, objavio je CNN.

Noriegin odvjetnik Frank Rubino potvrdio je tu vijest i rekao da je bivšem panamskom lideru pozlilo prije tri dana. Sada je u stabilnom stanju i izgleda da moždani udar nije ostavio nikakve veće posljedice.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manuel Noriega (60), niži časnik panamske vojske, sudjelovao je u dvama državnim udarima protiv tamošnjih predsjednika. Godine 1983. proglasio se generalom, postao načelnikom glavnog stožera panamske vojske i de facto vladar u zemlji. Iako je na početku bio odani saveznik Washingtona u Centralnoj Americi, navodno i na platnoj listi CIA-e, kasnije se odmetnuo američkoj kontroli. Krajem 80-ih Amerikanci ga optužuju za krijumčarenje droge.

Poništenje rezultata predsjedničkih izbora 1989. godine i ubojstvo jednog marinca u Panami bili su povod da američki predsjednik George Bush stariji naredi invaziju na Panamu. Noriega je svrgnut, uhapšen i odveden u Sjedinjene Države gdje je 1992. osuđen na 40 godina zatvora zbog krijumčarenja droge i pranja novca.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara