Normalizirana opskrba strujom u Dalmaciji

NAKON skoro tri sate bez struje stanje je u većem dijelu Dalmacije normalizirano, potvrdili su u Hrvatskoj elektroprivredi (HEP) i Državnom centru za obavješćivanje.

Zbog sadašnjih vremenskih okolnosti ne može se pouzdano procijeniti kada će se osigurati uredno napajanje svih potrošača električnom energijom na području Dalmacije, priopćio je HEP.

Državni centar za obavješćivanje izvijestio je da je područje Dubrovačko-neretvanske županije struju dobilo oko 18,30 sati, Knin oko 18,35 sati, a Šibenik i ostatak Šibensko-kninske županije oko 18,45 sati.

Zadar je struju dobio oko 18,55 sati, a svi dijelovi županije oko 20,05 sati. U Splitu je struja ponovno uspostavljena oko 20,25 sati, a u ostalim dijelovima Splitsko-dalmatinske županije opskrba električnom energijom još se postupno normalizira.

HEP je izvijestio da je do nestanka struje došlo zbog iznimno nepovoljnih vremenskih okolnosti, posebice zbog leda nakupljenog na dalekovodima i orkanske bure.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih nekoliko dana došlo je do većih kvarova na visokonaposnskim dalekovodima zbog čega je to područje ostalo elektroenergetski povezano s ostatkom Hrvatske jedino preko otočne 110 kV veze i 220 kv veze preko BiH, stoji u priopćenju HEP-a.

Do prekida opskrbe električnom energijom u Dalmaciji oko 16,50 sati došlo je zbog raspada elektroenergetskog sustava u BiH.

Prekida u opskrbi električnom energijom, u lokalnoj mreži bilo je tijekom dana i u naseljima Podvelebitskog primorja, između Senja i Karlobaga, no tamo je razlog bila bura.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara