NORVEŠKI MINISTAR VANJSKIH POSLOVA POSJETIO HRVATSKI SABOR

Ministar vanjskih poslova Kraljevine Norveške Jan Petersen u srijedu je posjetio Hrvatski sabor gdje je razgovarao s potpredsjednikom Sabora i predsjednikom Odbora za vanjsku politiku Zdravkom Tomcem i s članovima Odbora, priopćeno je iz Sabora.

Tomac je zahvalio na pomoći koju je Norveška pružala tijekom hrvatske borbe za samostalnost, ali i daljnjoj financijskoj pomoći koja će Hrvatskoj pomoći u ispunjavanju uvjeta za pristupanje Europskoj uniji, nastavlja se u priopćenju.

Petersen je istaknuo je da se kao dugogodišnji oporbeni političar te zastupnik u parlamentu (20 godina), najbolje osjeća u parlamentarnom okruženju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petersen je slučaj Norveške, koja nije članica Europske unije, opisao kao paradoksalan iz dva razloga: Norveška nije članica EU, ali je za nju gospodarski vezana Sporazumom s Unijom o ekonomskoj suradnji, što znači da ona nije politički, ali je ekonomski integrirana. Drugi je paradoks da su Norvežani za to da se Unija i dalje proširuje ne uključujući Norvešku, rekao je norveški ministar.

(Hina) pp nab

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara