Norvežanin prošvercao nož u avion na Čilipima

Norvežanin prošvercao nož u avion na Čilipima

NORVEŠKI turist je pronašao nož u svojoj torbi nakon što se vratio kući iz Dubrovnika. Tvrdi kako ga sigurnosne službe na dubrovačkom aerodoromu nisu zaustavile, te mu dopustile da ga u prtljazii unese u avion.

"Mislio sam kako to više nije moguće." - izjavio je putnik iz norveškog mjesta Nøtterøy, a prenosi tamošnji Aftenposten.

Norvežanin i njegova obitelj doletjeli su avionom iz Dubrovnika u nedjelju ujutro, a kad je raspakirao stvari pronašao je u torbi nož, za koji je zaboravio da ga je tamo ostavio.

"Nož smo koristili tijekom odmora, rezali smo s njime kruh i ostalo. Smatram kako su ga na dubrovačkom aerodromu trebali naći. Međutim, činilo se kao da nisu obraćali pozornost." - tvrdi norveški turist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Začuđena je ostala i Anne Grete Ellingsen iz Norwegian Aira, tvrtke s kojom je Norvežanin putovao.

"Ručna prtljaga u Dubrovniku prolazi kroz rentgen, kao i svugdje drugdje. Sigurnosna pravila su jedanka kao i na drugim aerodromima u Europi. Očito je da se dogodila pogreška. Imali smo odlična iskustva s dubrovačkim aerodromom." - zaključila je Ellingsen.

Nož je bio dugačak 20.5 cm, a oštrica 9.5 cm. Kontaktirali smo Ivana Kukriku, glasnogovornika PU dubrovačko-neretvanske, no on nije mogao komentirati slučaj, jer je za njega doznao od nas.

S.H.
Foto: Aftenposten

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara